duminică, 20 aprilie 2008

Un deputat ucrainean cere revizuirea statutului de membru UE al României



Deputaţii de la Kiev, atât din opoziţie, cât şi din partidele aflate la putere, sunt revoltaţi de afirmaţiile atribuite preşedintelui Băsescu referitoare la unele teritorii ucrainene ce ar trebui să facă parte din R. Moldova, unele voci cerând revizuirea statutului de membru UE pentru România.

"Nu pot să cred că preşedintele unui stat membru al UE a putut face o asemenea declaraţie! Este imposibil! Cred că la mijloc e o eroare de interpretare", a declarat deputatul Partidului Regiunilor din Rada Supremă de la Kiev, Taras Ciornovil, citat de portalul ucrainean de ştiri InterMedia Consulting.

"Sunt surprins de apariţia informaţiei despre o asemenea declaraţie, deoarece în lumea modernă nimeni nu-şi permite asemenea lucruri. Astfel de atitudini pot genera sancţiuni internaţionale extrem de dure, iar persoana care le-a facut poate ajunge chiar la Tribunalul de la Haga", a spus Ciornovil. Potrivit deputatului, "cariera politică a unei personalităţi care a făcut asemenea declaraţii este compromisă în orice ţară a UE".

"Îmi este greu să cred că a fost sonorizată o astfel de frază. Dar în cazul în care a fost, fiecare forţă politică trebuie să lanseze declaraţii extrem de dure. Şi cred că trebuie să ne adresăm Uniunii Europene cu cererea expresă de reviziure a deciziei de aderare a României la UE", este de părere Ciornovil.

Niciun comentariu: