joi, 17 aprilie 2008

UDMR si PCM, negocieri esuate



Partidul Civic Maghiar Cluj va avea propriile liste cu candidati la Consiliul Local si la cel Judetean, dupa ce negocierile pentru stabilirea unei liste comune cu UDMR au esuat, informeaza NewsIn. PCM nu a reusit sa obtina locurile pe care si le dorea pe listele UDMR, iar discutiile au fost suspendate.

"Noi am cerut o treime din lista UDMR, in special cea de la Consiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj. La ultima discutie, UDMR a spus sa facem o intelegere la nivelul fiecarei localitati, iar ultima runda de negocieri ar fi trebuit sa aiba loc in data de 15 aprilie. UDMR nu a mai dat niciun semn, insa", a declarat miercuri, Sandor Kriszinta, presedintele PCM Cluj, citat de NewsIn.

Kriszinta a precizat insa ca ramane de vazut daca PCM ii va sustine pe candidatii UDMR la Primaria Cluj-Napoca si la presedintia Consiliului Judetean, Laszlo Attila, respectiv Mate Andras.

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, a declarat ca negocierile au fost incheiate de PCM, prin "ultimatumurile" si pretentiile pe care le-au ridicat.

"Consideram ca interesele unei comunitati nu pot fi rezolvate prin astfel de ultimatumuri, iar acest comunicat de presa al PCM-ului ne demonstreaza ca au renuntat unilateral la posbilitatea continuarii tratativelor in ceea ce priveste listele", a declarat Laszlo Attila.

Niciun comentariu: