sâmbătă, 19 aprilie 2008

Tinerii germani, din ce in ce mai xenofobi



Un licean german din trei considera ca, in tara sa, traiesc prea multi straini, iar fiecare al treisprezecelea adolescent sustine ca a comis, cu un motiv real, o infractiune indreptata impotriva strainilor, scrie cotidianul Suddeutsche Zeitung, citat de Rompres, care prezinta rezultatele preliminare ale unui studiu realizat in cadrul reuniunii ministrilor de Interne regionali (IMK).
Potrivit studiului, prejudecatile referitoare la straini si ostilitatea fata de acestia sunt foarte raspandite in randul tinerilor germani. Aproape fiecare al treilea licean german de clasa a noua este perfect de acord cu afirmatia potrivit careia in Germania exista prea multi straini, iar fiecare ar treisprezecelea tanar recunoaste ca a atacat sau mazgalit svastica pe proprietatile strainilor; aproape un licean din cinci isi declara ostilitatea fata de musulmani.
Studiul IMK s-a bazat pe raspunsurile date de un numar de peste 30.000 de elevi de clasa a noua de diferite nationalitati din 61 de orase germane alese aleatoriu, iar rezultatele finale ale studiului vor fi prezentate oficial in toamna acestui an.
Motivul pentru care a fost ceruta parerea elevilor de clasa a noua nu este precizat, sutine publicatia citata, dar cert este faptul ca pozitiile critice la adresa strainilor au o influenta deosebit de ridicata asupra acestei grupe de varsta.

Niciun comentariu: