joi, 17 aprilie 2008

Preotilor din Maramures si Satu Mare li s-a interzis sa candideze la locale



Consiliul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului a decis ca preotii din judetele Maramures si Satu Mare nu au voie sa candideze la alegerile locale din iunie, anunta Rompres. Hotararea a fost luata deoarece membrii Consiliului Eparhial considera ca politica nu se potriveste cu activitatea preoteasca.
''Locul preotilor e in biserica, alaturi de credinciosi, nu in arena politica unde dezbaterile sunt de obicei foarte incinse. Nici macar o candidatura independenta a preotilor nu ar fi adus un mare beneficiu bisericii, iar sansele unei asemenea candidaturi sunt mici. Au mai fost si oferte din partea unor partide ca preotii nostri sa se inscrie pe listele acestora, dar in acest caz situatia era cu totul nepotrivita.
Un preot nu poate activa in acelasi timp in biserica si, dupa orele de program, la un partid politic. De aceea, protopopii nostri au hotarat sa suspende orice tentativa de candidatura'', a explicat purtatorul de cuvant al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, pr. dr. Cristian Stefan.
Din cadrul Episcopiei Maramuresului si Satmarului intentionau sa candideze la alegeri, ca independenti, trei preoti.

sursa Ziua

Niciun comentariu: