luni, 14 aprilie 2008

Fundatia “George Manu” a protestat impotriva mentinerii consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov







Circa 100 de membri si sustinatori ai Fundatiei “Prof. George Manu” au manifestat sambata, 12 aprilie 2008, in Piata Universitatii din Bucuresti impotriva mentinerii consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov in teritoriul romanesc dintre Prut si Nistru.
Florin Dobrescu, secretarul general al Partidului “Pentru Patrie” s-a adresat celor prezenti, exprimandu-si satisfactia fata de pozitia Romaniei in noul context geopolitic, confirmata in timpul Summitul NATO de la Bucuresti, acela de pivot al stabilitatii geostrategice in zona Marii Negre, context deosebit de favorabil unei apropieri reale a Bararabiei de Patria-Mama. Dobrescu a afirmat ca pactul incheiat in 1939 de cei doi criminali – Stalin si Hitler – este nul de drept, iar mentinerea consecintelor sale trebuie sa fie consfintita de actualii conducatorii ai lumii. “Nu vom renunta niciodata la drepturile noastre asupra pamantului dintre Prut si Nistru”, a spus Florin Dobrescu, care a rememorat jertfele date de poporul roman in gulagul sovietic, in inchisorile comuniste si in rezistenta anticomunista din munti.
Profesorul Mircea Nicolau, presedintele Fundatiei “George Manu”, unul din liderii Rezistentei Nationale Anticomuniste si detinut politic timp de 22 de ani, afisand un spirit mai degraba tineresc, in ciuda varstei de 93 de ani, si-a manifestat indignarea cu privire la lipsa de receptivitate a societatii romanesti fata de o manifestare cu atare semnificatii nationale. D-sa si-a afirmat insa nadejdea in puterea lui Dumnezeu, care se va indura de poporul roman, in ciuda apatiei manifestate in societatea noastra, si va crea cadrul favorabil unitatii natiunii romane de pretutindeni.
Doctorul Iosif Niculescu, la randul sau fost detinut politic anticomunist, a sustinut drepturile romanesti asupra provinciei Basarabia, invocand atat argumente de ordin istoric, cat si de drept international. Doctorul Niculescu a afirmat ca asezarea poporului roman in aceasta zona si functia sa de pavaza a civilizatiei europene in fata invaziilor spiritului asiatic apartin vointei divine, d-sa condamnand testamentul expansionist al lui Petru cel Mare, continuat de comunismul sovietic, prezentand ca ridicola pretentia imperialismului rus de a crestina o Europa care era deja crestina de 1000 de ani.
Cei prezenti la manifestatie au scandat: “Basarabia – pamant romanesc!”, “Jos cizma de pe Basarabia!” si “Unitate nationala!”. Tineri dar si veterani ai luptei nationale anticomuniste au purtat drapele tricolore si bennere pe care erau scrise lozinci contra mentinerii efectelor pactului Ribbentrop-Molotov.

Niciun comentariu: