sâmbătă, 12 aprilie 2008

Masoneria a intrat în epoca războiului rece



Încordarea dintre europeni şi americani s-a simţit şi la Summitul NATO de la Bucureşti

Decizia redeschiderii masoneriei în România s-a luat la Londra, în 1989. Marele Orient al Italiei a fost însărcinat să redeschidă francmasoneria regulară. Prima Lojă Regulară Concordia a fost fondată în 1990, prima din ţările est şi central-europene.

În 1992, loja implementată de Marele Orient al Italiei şi loja Nicolae Bălcescu, formată din veteranii supravieţuitori ai masoneriei tradiţionale româneşti, aflaţi sub protecţia Marii Loji a Californiei, au fuzionat. Tot atunci s-a format o nouă lojă, Delta Dunării. În 1993, cele trei loji aflate sub obedienţa Marelui Orient al Italiei au format Marea Lojă Naţională din România.

În mai 1993, au sosit în România şi miniştri ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii şi ai Lojilor NATO pentru a reînfiinţa Ritul Scoţian Antic şi Acceptat (RSAA). Apoi, lucrurile s-au precipitat. Supremul Consiliu, Jurisdicţia Sud, SUA, socotit Consiliul Mamă al Lumii, a înaintat la „grad 33" câţiva fraţi români, într-o ceremonie, la Washington, pentru a se pune bazele Supremului Consiliu din România.

În 1994, la Cercul Militar, deja au fost făcuţi fraţi 176 de militari români. Lojile militare lucrau. În Bulgaria, de exemplu, abia în 2001 a fost stabilit Supremul Consiliu de „grad 33", în Rit Scoţian Antic şi Acceptat, de către Robert Woodward,­ adjunct al Supremului Consiliu pentru „Orient al Bazelor NATO, Lojile Militare Americane". În 2002, ia fiinţă Marea Lojă Naţională a României, diferită de cealaltă, care se înscrie pe Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, dar care se vrea purificată de elementele corupte.

„Operaţiunea Gladio"

Istoria lojilor NATO conţine şi un capitol foarte urât, de care toată lumea ar fi vrut să uite dacă întreaga poveste nu ar fi ajuns în faţa Curţii Europene de Audit, în 2002. De fapt, este vorba chiar de „capitolul întâi" al înfiinţării lojilor NATO.

După cum reiese din raportul prezentat de auditorul Dougal Watt, planul iniţial era ca, după cel de-al Doilea Război Mondial, să se creeze o reţea secretă de gherilă anticomunistă care să lupte în spatele frontului în cazul unei invazii sovietice.

După înfiinţarea NATO (1949), fondarea „lojilor" era coordonată de Comitetul Cartierelor Supreme ale Puterilor Aliate ale Europei (SHAPE), braţul militar al NATO. „Celulele Gladio" – denumite astfel după sabia scurtă a legionarilor romani - au ajuns la 15.000 de membri până în 1972.

Operaţiunile lor erau asigurate printr-o clauză secretă semnată de toate ţările care se alăturau alianţei, aceea ca serviciile secrete din ţările membre NATO să permită funcţionarea acestor „loji" pentru a lupta împotriva comunismului, motiv pentru care Charles de Gaulle a retras Franţa din Alianţă.

Conform „raportului Watt", în lipsa invaziei sovietice, „celulele Gladio", serviciile secrete italiene, americane şi britanice, NATO, Mafia, Vaticanul şi Loja Propaganda Due (P2), condusă de Marele Maestru Licio Gelli, s-au­ unit într-o conspiraţie împotriva stângii italiene.

Macabra activitate a acestor unităţi a purtat denumirea conspirativă de „Operaţiunea Gladio", a avut mottoul „În tăcere, servesc libertatea", a fost coordonată de Loja P2 şi a beneficiat de sprijinul Supremului Comandor al NATO - Alexander Haig, cel care ulterior a devenit şeful Statului Major al Armatei Americane. Roberto Calvi, preşedintele Băncii Ambrosiano – ce avea grijă şi de conturile Vaticanului-, membru al P2, contribuia şi el cu bani.

Printre isprăvile aşa-ziselor loji se numără uciderea „Papei zâmbitor", Albino Luciani, la 33 de zile de la învestire (număr cu tâlc în masonerie), uciderea premierului Aldo Moro (cu braţul „Brigăzilor Roşii"), masacrul de la Bologna (1980) şi asasinarea în 1982 a lui Roberto Calvi, bancherul lojilor, care ameninţa că va da totul în vileag şi care şi-a găsit sfârşitul spânzurat, cu o cărămidă de „temelie" în buzunar, ca fraţii să ştie cine l-a ucis.

Lojile NATO din cadrul „Operaţiunii Gladio" s-au numit „Glaive" în Franţa, în Austria – „Schwert", în Suedia – „Sveaborg", în Turcia şi Grecia - „Lâna roşie", în Elveţia - „P26", în Marea Britanie - „Stay Behind". Au existat loji similare în Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Norvegia, Luxemburg, Danemarca. Acestea s-au dizolvat până în 1990.

Adevăratele loji NATO

Etapa „la lumină" a înfiinţării lojilor militare ale NATO s-a petrecut tot după cel de-al Doilea Război Mondial, când 26.000 de militari americani au rămas în Europa, mulţi dintre ei fiind masoni. Acele loji funcţionează şi astăzi, iniţial fiind afiliate unei baze americane, NATO sau SHAPE, cele speculative autohtone neintrând în calcul din cauza diferenţei de ritual.

În prezent, ele sunt reunite ca Marile Loji Unite ale Germaniei (28 de loji), cu sediul la Frankfurt, fiind vorba doar de masoni militari americani din baze europene. Marile Loji Unite ale Germaniei, Marea Lojă Americano-Canadiană de R.S.A.A şi „Orient de Baze NATO" fac cărţile în Europa. Sau au făcut.

Marele Orient de Franţa – pe care preşedintele Sarkozy îl consultă în unele probleme de stat – şi lojile germane active au pornit o contraofensivă împotriva masonilor militari americani şi canadieni care le-au „ocupat" ţara, ceea ce s-a observat şi la summitul NATO de la Bucureşti, când Franţa şi Germania s-au opus vehement invitării Georgiei şi Ucrainei la dialog intensificat pentru aderarea la NATO.

La rândul lor, lojile speculative europene, cu tradiţii străvechi, au început să aleagă grâul de neghină şi să purifice ritul corupt de americani. Lojile militare americane au avut o dezvoltare firească, având în vedere că întemeietorii corpurilor de armată au fost masoni. George Washington, primul Comandant Suprem, era mason, iar cei 33 de ofiţeri puşi de el la comandă erau „fraţi".

Comandorul John Paul Jones, părintele Marinei americane, era mason, ca şi baronul prusac Frie­drich von Steuben, care s-a alăturat lui Washington la Valley Forge şi a organizat armata ca pe un organism disciplinat de luptă. Masonul „Hap" Arnold a pus bazele flotei aeriene a U.S. Army. A nu se uita că în declaraţia de principii a lojilor masonice la loc de cinste este pus „totalul devotament pentru patrie", iar lojile militare cer şi „respect pentru cultura militară".

Nimeni nu poate reproşa lojilor militare americane că „au puiat" Europa pentru a servi interesele SUA. Problema protejării intereselor naţionale cade în seama lojilor autohtone, care încearcă acum să se debaraseze de Ritul Scoţian Antic şi Acceptat militarizat, de sorginte americană.

„Nici Marea Lojă a Franţei, nici Marea Lojă Naţională a României n-au de ce să ceară regularitate sau suveranitate de la nimeni"

Interviu cu Marele Maestru al Marii Loji a Franţei, Alain Graesel, prezent în România la sfârşitul lunii martie, la Conventul Anual al Marii Loji Naţionale a României, care a deschis la Alba Iulia programul de manifestări masonice care marchează 90 de ani de la Marea Unire şi care cuprinde activităţi cu scopul de a redeştepta sentimentul iubirii de patrie, mai ales la generaţiile tinere:

- În primul rând, dat fiind faptul că francmasoneria speculativă militează pentru pace şi fraternitate, acest convent din România are vreo legătură cu Summitul NATO de la Bucureşti?

A.G: Participarea noastră la Conventul Marii Loji Naţionale a României nu are niciun fel de legătură cu summitul NATO.

- Având în vedere dorinţa Franţei de a reveni în structurile NATO, după ce Charles de Gaulle a retras-o, provocând ruptura între lojile militare americane şi lojile franceze, există acum vreo încercare de apropiere între lojile speculative şi lojile NATO?

A.G: Nu. Pot să mă pronunţ în numele Marii Loji a Franţei şi nu există niciun fel de apropiere între Marea Lojă a Franţei şi lojile NATO sau lojile militare americane.

- Se spune că sunteţi loji disidente, iregulare, altele decât cele adevărate, care sunt Marea Lojă Naţională Franceză şi Marea Lojă Naţională din România, recunoscute de Marea Lojă Unită a Angliei, care recunoaşte o singură lojă naţională în fiecare ţară.

A.G: Suntem loji absolut regulare, iar regularitatea noastră masonică nu depinde decât de noi, aşa cum statele îşi proclamă suveranitatea naţională. Prima Mare Lojă a Franţei a existat din 1738. În 1780 s-a transformat în Marele Orient, iar din 1804 s-a format Supremul Consiliu al Franţei, care a găzduit loji practicante a RSAA. În 1894, aceste loji au format Marea Lojă a Franţei. Nici Marea Lojă a Franţei, nici Marea Lojă Naţională a României n-au de ce să ceară regularitate sau suveranitate de la nimeni.

- Lăsând la o parte obedienţa, regularitatea, ritul, există un numitor comun al francmasoneriei?

A.G: Dezvoltarea valorilor umane, intelectuale, spirituale, toleranţă, respect al demnităţii umane. Marea Lojă a Franţei este foarte deschisă tuturor manifestărilor nedogmatice, conştiinţelor libere, care conduc la dialog deschis, constructiv şi solidaritate umană.

„Masoneria ame­ricană este cu­reaua de transmisie a CIA"

Interviu cu Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat al Franţei, Hubert Greven.

- Ce autoritate are Supremul Consiliu al Franţei?

H.G: Supremul Consiliu al Franţei este jurisdicţia cea mai veche, funcţionează din 1804. Îşi recrutează membrii dintre maeştrii masoni ai Marii Loji a Franţei şi nu are niciun contact cu Marea Lojă Naţională Franceză, care se află în jurisdicţia masoneriei engleze. Supremul Consiliu este autoritatea care dirijează ritul scoţian, cel mai practicat rit din lume, care are rădăcini templiere, alchimice, cabalistice, în general are particularitatea de a îngloba elemente ale altor spiritualităţi care, altfel, ar fi dispărut.

Prin vechimea sa, Supremul Consiliu este recunoscut ca o notorietate în totalul jurisdicţiilor regulare. Există 32 de Supreme Consilii în lume care vor să se revină la puritatea ritului, pentru că principiile originare au fost deformate de alte Supreme Consilii, în particular de cel al Statelor Unite.

- În ce sens a fost deformat ritul?

H.G: Jurisdicţia Sud (cea mai veche) şi Jurisdicţia Nord (creată mult după aceea) ale SUA au corupt principiile originare pentru că anumiţi fraţi n-au­ înţeles sensul profund al învăţăturilor ritului şi au deformat în special componenta spirituală, transformând ritul într-o curea de transmisie a unei religii. Sau, cum e cazul Marelui Orient al Franţei, au suprimat orice dimensiune spirituală a ritului.

Marea Lojă a Franţei nu posedă adevăruri revelate, doreşte să se păstreze ca o masonerie fără dogme şi de aceea nu are legături cu masoneria anglo-americană, care are rădăcini în religii stabilite. Marea Lojă a Franţei se distanţează clar şi de Marele Orient, care este obedient dogmatic, este un ordin antireligios şi anticlerical.

- Ştiam că masoneria americană este foarte prezentă în Europa şi chiar „a aprins lumina" masoneriilor din estul şi centrul Europei.

H.G: Masoneria americană a ajuns în Europa prin intermediul NATO. Este o masonerie cu caracter politic, care vrea să-şi favorizeze îndeplinirea scopurilor hegemonice. Masoneria americană este cureaua de transmisie a CIA şi este folosită pentru a cuceri avantaje politice şi economice. Când vor să penetreze o anumită zonă, trimit înainte masoneria să recruteze şi să-şi facă aliaţi pentru a-şi satisface ambiţiile politice şi economice. Jurisdicţia Sud este cureaua de transmisie a NATO şi a spionajului american.

- Dar Marele Orient francez, atât de activ odată?

H.G: Marele Orient al Franţei este foarte activ şi acum. Este preocupat exclusiv de problemele societăţii, este o masonerie militantă, cu caracter politic. RSAA este orientat pe perfecţionarea omului, pe spiritualitate, de aceea noi, speculativii, preferăm să construim poduri de comunicaţie între oameni.

Jurisdicţia Sud (cea mai veche) şi Jurisdicţia Nord (creată mult după aceea) ale SUA au corupt principiile originare pentru că anumiţi fraţi n-au înţeles sensul profund al învăţăturilor ritului şi au deformat în special componenta spirituală, transformând ritul într-o curea de transmisie a unei religii. Masoneria americană a ajuns în Europa prin intermediul NATO. Este o masonerie cu caracter politic, care vrea să-şi favorizeze îndeplinirea scopurilor hegemonice.
Hubert Greven, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al RSAA al Franţei

sursa Adevarul

Niciun comentariu: