vineri, 11 aprilie 2008

Serbia va organiza alegeri legislative şi municipale în Kosovo


Serbia a decis să organizeze alegeri legislative şi municipale în Kosovo în mai, în acelaşi timp cu cele din Serbia, în pofida unui aviz nefavorabil al ONU, care administrează teritoriul de acum independent. Comisia electorală sârbă a adoptat miercuri seară un document ce prevede organizarea în Kosovo a alegerilor municipale sârbe convocate pentru 11 mai.
Potrivit comisiei, municipalele sârbe vor avea loc în 23 de municipalităţi din Kosovo unde populaţia este majoritar sârbă, iar termenul-limită pentru depunerea listelor electorale a fost fixat pentru 25 aprilie. MINUK s-a pronunţat împotriva deciziei, spunând că ea îi încalcă prerogativele, care includ organizarea de alegeri locale.
Organizarea de către Serbia a alegerilor municipale în Kosovo „nu va avea nicio valoare legală", a declarat purtătorul de cuvânt al MINUK, Alexandre Ivanko. Potrivit presei kosovare, MINUK va decide săptămâna aceasta să nu permită organizarea acestor alegeri sârbe în Kosovo. Circa 120.000 de sârbi au rămas în Kosovo după sfârşitul războiului şi consideră acest teritoriu drept provincie sârbă.
sursa Adevarul

Niciun comentariu: