vineri, 28 martie 2008

UDMR a stopat dezvoltarea Covasnei, pentru a nu "dilua populatia autohtona"



Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea nu a incurajat investitiile mari in judetul Covasna, de teama ca o dezvoltare necontrolata a zonei ar fi putut conduce la schimbarea componentei etnice, informeaza Radio Romania Actualitati.

Almos a precizat ca UDMR si comunitatea maghiara din zona au avut de ales intre a porni pe calea dezvoltarii judetului, fara nicio teama cu privire la "diluarea populatiei autohtone" si a respinge unele oferte de dezvoltare.

"Istoria va demonstra daca am facut bine sau nu", a declarat presedintele UDMR Covasna, care a amintit de perioada industrializarii comuniste, cand in fabricile din Sfantu Gheorghe au fost aduse sa lucreze multe persoane din afara judetului, cu scopul de a modifica structura etnica a populatiei.

Declaratiile presedintelui UDMR Covasna, Albert Almos, au fost o replica la acuzatiile aduse recent de liderii PD-L Covasna, care au reprosat UDMR ca ar fi impiedicat dezvoltarea economica a zonei.

sursa www.Ziare.com

Niciun comentariu: