vineri, 28 martie 2008

Certificatul de urbanism al Proiectului Rosia Montana a fost anulat definitiv


Curtea de Apel Cluj a respins in mod irevocabil recursul declarat de Consiliul Judetean Alba si Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) impotriva sentintei Tribunalului Cluj prin care s-a anulat certificatul de urbanism pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, anunta NewsIn. Organizatia ''Alburnus Maior'', unul dintre cei mai importanti opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana, a dovedit in instanta ca certificatul de urbanism nu contine lista completa a ariilor protejate datorita patrimoniului natural si istoric precum si a zonelor de protectie din jurul loc.

Actiunea in instanta a fost promovata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) alaturi de ''Alburnus Maior''.

Anularea irevocabila a actului lipseste de efecte juridice toate procedurile de autorizare/etapele procedurale care au la baza certificatul de urbanism 78/2006. De indata ce vor intra in posesia deciziei Curtii de Apel Cluj, cele doua organizatii o vor notifica tuturor autoritatilor responsabile cu diverse proceduri de autorizare pentru proiectul minier Rosia Montana, solicitand acestor autoritati sa inceteze deindata procedurile respective si sa returneze titularului de proiect intreaga documentatie depusa pentru parcurgerea lor.

sursa Ziua

Niciun comentariu: