luni, 31 martie 2008

Seara romaneasca cu valoare de simbol la Kucevo in Timoc



Vineri 29 martie, la Kucevo in Timoc, a avut loc o sera romaneasca la care au participat circa 400 de romani din Kucevo dar si din alte zone ale Timocului, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Semnificatia aparte a acestei seri a fost data de prezenta reprezentantilor partidelor si asociatiilor care vor merge impreuna, pe o singura lista, la alegerile locale si parlamentare din Serbia. Dupa discursurile mobilizatoarea ale dr. Pedrag Balasevic, presedinte al Partiei democrate a Rumanilor din Serbia si cel care va deschide lista pentru alegerile parlamentare si discursul emotionant al lui Micea Stoiadinovic, vicepresedinte al aceluiasi partid romanesc din Timoc, si cel de-al doilea candidat de pe lista pentru parlamentul Serbiei, romanii au dansat si cantat vechi dansuri si cantece romanesti din toate zonele Timocului.
A fost prezenta si Televiziunea Romana, prin corespondentul de la Timisoara, precum si oaspeti din Romania si lucru inedit dl. Daniel Ionita, presedintele Federatiei Asociatiilor Romanesti din Spania care alaturi de Eugen Popescu din partea Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni si Viorel Badea, coordonatorul politic al Comisiei pentru romanii de pretutindeni a Partidului Democrat Liberal din Romania, au dorit ca prin prezenta lor, sa aduca un sprijin moral noii aliante romanesti din Timoc.

sursa Romanian Global News

Niciun comentariu: