miercuri, 26 martie 2008

Si moartea se scumpeste



Tarifele din cimitire si din crematorii se vor majora, a hotarat, miercuri Curtea de Conturi Hotararea a fost luata de Consiliul Genaral al Capitalei, din cauza cresterii ratei inflatiei, informeaza Antena 3.

Potrivit noii hotarari, intretinerea anuala a unui mormant va costa cu 33% mai mult ca pana acum, spre deosebire de mormintele aflate in concesionare, care nu vor mai plati TVA dupa ce Administratia Cimitirelor a obtinut prin judecata acest drept.

Bucurestenii vor plati mai mult anual atat pentru intretinerea a trei metri patrati intr-un cimitir din categoria I, cum este Bellu, tariful majorandu-se de la 33 lei la 44 de lei, cat si pentru ingrijirea unui loc intr-un cimitir de categorie inferioara.

Cei care detin in proprietate un mormant intr-un cimitir din categoria a II-a si a III-a vor plati 20 lei, cu 5 lei mai mult decat pana acum, in timp ce pentru un loc de veci dintr-un cimitir din categoria a IV-a se va plati 9 lei, in loc de 6 lei cat era pana acum.

Si tarifele din crematorii se vor mari, astfel incat cei care detin urne vor plati o taxa de 8 lei. Cat priveste tariful pentru accesul mijoacelor auto si utilajelor in cimitire, aceasta difera dupa tonaj. Pentru autoturismele mici este intre 0,5 si 0,7 RON pe ora si intre 2 si 2,7 RON pe ora pentru utilaje si masinile sub cinci tone.


sursa www.ziare.com

Niciun comentariu: