luni, 31 martie 2008

25.000 de euro cheltuiţi numai pentru steagurile de la summit-ul NATO


Valoarea celor peste 500 de drapele reprezentând identitatea statală a ţărilor prezente la summit-ul NATO şi care vor fi arborate în sălile de protocol sau pe traseele oficiale este de 25.000 de euro.
Steagurile care vor fi utilizate pe perioada summit-ului sunt produse la compania Metropolis Digital din Sibiu.
Cele peste 500 de drapele reprezentând identitatea statală a ţărilor si institutiilor prezente la Summitul NATO, au fost produse la Marsa, într-o fostă colonie muncitorească din judeţul Sibiu. Pentru realizarea steagurilor au fost folosiţi peste 2.000 de metri de material textil imprimat şi peste 40 de kilograme de cerneluri.
La sfârşitul anului 2007,
organizatorii Summit-ului NATO de la Bucureşti au concurs pentru selectarea companiei care să producă însemnele reprezentând brandingul de ţară al fiecărui stat prezent la eveniment. La licitaţie s-au prezentat doar cinci companii, câştigătoare fiind desemnată SC Metropolis Digital Sibiu, firmă care anterior a gestionat contracte pentru alte evenimente importantante, cum ar fi Sommetul Francofoniei sau Capitala Culturală Europeană Sibiu 2007.
"Pentru noi a fost o nouă provocare acest eveniment. Aveam emoţii în privinţa calităţii produselor, pentru că noi folosim materiale de calitate, fapt ce determină un preţ ceva mai mare. Cred însă că importanţa evenimentului a determinat organizatorii să ţină cont şi de raportul calitate-preţ, nu doar de preţ, dată fiind imensa responsabilitate a unui astfel de protocol", a spus Alexandru Bălan, proprietarul Metropolis Digital.
"Termenul scurt de predare din momentul primirii ordinului de execuţie a reprezentat o problemă, însă nu extrem de gravă. Spun asta pentru că avem tehnologia şi experienţa necesare pentru a face faţă unei asemenea cereri. Ca şi comparaţie, pentru Francofonie am avut de executat un număr relativ apropiat de drapele, însă pentru 78 de ţări sau instituţii", a mai adăugat Alexandru Bălan.
sursa Mediafax

Niciun comentariu: