marți, 6 mai 2008

Tokes Laszlo, in campanie pentru PCM la alegerile locale


Episcopul Tokes Laszlo, europarlamentar si presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), va sprijini candidatii PCM Covasna in campania electorala pentru alegerile locale din aceasta vara, anunta NewsIn.Candidatul PCM Covasna la presedintia Consiliului Judetean Covasna (CJ), preotul unitarian Kovacs Istvan, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca episcopul Tokes Laszlo va fi prezent, joi si vineri, in patru orase din judetul Covasna, unde va participa la Adunarile de Campanie.
Prima Adunare are loc, joi, in Sfantu-Gheorghe, in piata din apropierea sediului PCM, urmand ca, in aceeasi zi, o astfel de Adunare sa aiba loc si la Baraolt. In data de 9 mai, Tokes Laszlo va fi prezent la Adunarile din orasele Targu-Secuiesc si Covasna. Aceste adunari vor fi marcate si de concerte ale unor formatii si solisti cunoscuti.Campania electorala a PCM Covasna porneste, marti, cu localitatile Chichis si Ozun si continua cu alte localitati.
De asemenea, la Sfantu-Gheorghe, candidatul pentru pozitia de primar, Csinta Samu, va avea avea peste 30 de intalniri cu diferite grupuri, pe teme de locuinte, profesii, hobby-uri si altele. Deschiderea oficiala a campaniei PCM a avut loc in data de 2 mai, la Odorheiu Secuiesc, unde au participat in jur de 2.000 de persoane.La Ozun, cea mai mare comuna din judet, PCM sustine un candidat pe jumatate roman, Claudiu Radu Pozna.
Candidatul PCM Covasna la presedintia Consiliului Judetean Covasna (CJ), Kovacs Istvan a declarat ca Pozna, profesor universitar, ar putea juca un rol foarte important in comunicarea catre comunitatea romaneasca a aspiratiilor PCM privind autonomia teritoriala a tinutului Secuiesc. "Prin pornirea intr-o comunitate unde avem un astfel de candidat, este si un mesaj catre comunitatea romaneasca", a declarat Kovacs Istvan.
Totodata, candidatul PCM la Primaria Sfantu-Gheorghe, Csinta Samu, a declarat despre candidatul PCM Claudiu Pozna, ca acesta are punctele sale de vedere, dar accepta ideea de autonomie. "Accepta ideea de autonomie si este si gata sa comunice catre comunitatea romaneasca din judet, dar prin empatia specifica unui roman, asta consideram noi o valoare in plus, ca un pod intre etnii", a declarat Csinta Samu.
Pentru Primaria Ozun candideaza si actualul primar, Raduly Istvan (UDMR), tot cadru universitar. La alegerile locale, PCM sustine candidati in 203 localitati, la Consiliile judetene 312 candidati, iar la consiliile locale 2.777 de candidati. Pentru primarii, PCM sustine 132 candidati si 4 pentru presedinti de consilii judetene. Unul dintre acestia este presedintele PCM, Szasz Jeno, care candideaza la presedintia CJ Harghita.

Niciun comentariu: