luni, 5 mai 2008

Masonii si-au facut cazarma la Peris



Pentru prima oara, presa a avut acces in interiorul cazarmei unde sunt initiati Cavalerii Templieri din Ritul de York.
Tot in premiera, cateva femei au participat la eveniment, chiar daca acestea nu pot face parte din ordin, potrivit regulilor interne.
Conducatorul masonilor, un profesor universitar, si-a pus la dispozitia "fratilor" cladirile intinse pe cinci hectare
Masonii din ritul York de Romania si-au inaugurat sambata cazarma cavalerilor templieri de la Peris sub ochii presei, chemata pentru prima oara sa asiste la un astfel de eveniment. La ceremonia masonilor au fost invitati lideri cu rang inalt din Portugalia, Italia, Spania si SUA, ultima tara fiind fieful a 120.000 de cavaleri templieri, din cei 123.000 din intreaga lume. Profesorul universitar stefan Masu, Mare Guvernator al Ritului de York si Mare Inspector General pentru Romania, le-a prezentat ziaristilor proprietatea sa pe care se afla acum cazarma, dar si alte cladiri cu destinatie clara pentru initierea masonilor. Fost angajat in Ministerul de Externe inainte de ’90, liderul Cavalerilor a declarat pentru "Romania libera" ca suprafata de cinci hectare a fost cumparata acum zece ani cu 1.000 de dolari, iar templul a fost pana nu demult o ferma cu 50 de vaci. "Noi suntem singurii masoni adevarati si singurii templieri recunoscuti din Romania. Numai atat am de spus", a afirmat Masu in momentul in care s-a discutat despre un alt cavaler templier din alt ordin, respectiv Irinel Columbeanu. La ceremonie a fost invitat si un reprezentant al Casei Regale, chiar daca initial se zvonise participarea Principesei Margareta si a Principelui Duda, "care ne-a acceptat dintotdeauna", a subliniat organizatorul.

De la cowboy si haiduci la cavaleri
Comanderia "Regele Ferdinand I" a primit dreptul de constituire in 2003 din partea Marii Garnizoane a Cavalerilor Templieri din SUA, care a mai acordat in 2006 sase patente pentru comanderiile regionale romanesti. De aceea, raportul Guvernatorului Masu a fost facut in fata lui Lawrence Tucker, Mare Recorder General din SUA, unul dintre cei mai importanti invitati. Activitatea din weekend a masonilor a urmat patru pasi: lansarea cartii "Adevaratii Templieri", scrisa de profesorul guvernator, raportul comanderiilor generale, ceremonia de inaltare in gradul de cavaler a 22 de discipoli si un "mic-dejun" al acestora, care s-a tinut dupa orele 17.00.
Presa nu a mai avut acces la ultimele doua evenimente, la fel si cele cateva femei invitate in premiera la prima parte a ceremonialului. Acompaniati de orchestra, aproximativ 200 de cavaleri imbracati in tinute specifice au defilat pe langa fostul grajd ajuns templu, unde a fost dezvelit un monument pentru a marca ziua istorica pentru masoni. Urmatorul eveniment care-i va uni pe cei 300 de Cavaleri Templieri din Romania va fi inaugurarea bisericii care se construieste in apropriere, pe un spatiu imprejmuit, si care este folosit momentan pentru cresterea a doi cai.

sursa Romania Libera

Un comentariu:

Anonim spunea...

din cate stiu eu... ordinul cavalerilor templieri nu are nici o legatura cu masoneria!