sâmbătă, 3 mai 2008

Consiliul National Secuiesc sprijina candidatii care sustin autonomia



Consiliul National Secuiesc a anuntat ca sprijina in campanie doar candidatii angajati pe calea autonomiei, potrivit unei rezolutii referitoare la alegerile locale din aceasta vara, sub titlul "Dorim consilii locale dedicate autonomiei tinutului Secuiesc", informeaza NewsIn.
"Esenta acestei hotarari este ca CNS, in campania electorala si alegeri, nu sprijina persoane, partide, ci valori, scopuri si principii. Am specificat aceste scopuri, cum ar fi ca acele consilii locale, primarii care am dori noi sa se formeze in urma alegerilor locale, sa fie angajate autonomiei tinutului Secuiesc, sa sprijine proiectul de lege inaintat de noi in Parlamentul Romaniei privind autonomia tinutului Secuiesc, sa se angajeze a organiza referendum oficial privind autonomia, sa se angajeze ca va folosi in mod deschis simbolurile tinutului Secuiesc si sa-si asume obligatia ca fiecare pas, fiecare demers al consiliilor locale sa subordoneze autonomiei tinutului Secuiesc si toate formele autoguvernarii", a declarat, sambata, la Sfantu-Gherghe, presedintele CNS, Izsak Balazs.
Acesta a subliniat ca au indemnat organizatiile scaunale ca, luand in considerare particularitatile fiecarui Scaun, sa discute si sa adopte decizii pe baza acestor principii, in functie de specificul local. Conform lui Iszak, in cinci scaune astfel de decizii au si fost adoptate.

Niciun comentariu: